90 dagen

Het beleggingsjaar 2018 staat grotendeels in het teken van de dreigende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Zoals u wellicht heeft opgevangen troffen de twee kemphanen elkaar afgelopen weekend tijdens de G20 top in Buenos Aires om het vervolg hiervan te bespreken.

Wat is er veranderd?
Tijdens een diner zijn de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het eens geworden over een wapenstilstand van 90 dagen waarin geen nieuwe handelssancties volgen.

In de tussentijd zullen beide landen zoeken naar een permanente oplossing. Hiermee lijkt een verdere escalatie van het conflict op korte termijn te worden vermeden.

De Chinese president Xi heeft ingestemd voor een substantieel bedrag Amerikaanse goederen te importeren om het handelstekort van de VS met China te verminderen. Als tegenprestatie heeft Trump zijn voornemen om begin 2019 enkele heffingen in te voeren vooralsnog afgesteld.

Wat betekend dit voor u?
Beleggers zijn de december maand positief begonnen omdat de verwachtingen rondom de uitkomst van de ontmoeting werden overtroffen. Koersen van aandelen lopen iets op en de rente op tienjaars Amerikaans staatspapier vinden we weer terug rond de 3%.

De onderhuidse spanningen zijn echter nog niet verdwenen op de beurs. Zo kijken beleggers met een scherp oog naar het Verenigd Koninkrijk, waar op 11 december aanstaande de cruciale stemming over de Brexit op het programma staat.

Visie
Een garantie op lange termijn succes is deze 90 daagse staakt-het-vuren volgens 1Vermogensbeheer echter niet. De wispelturigheid van Trump kan uiteindelijk nog roet in het eten gooien.

Zo gaf hij vanmorgen via Twitter aan dat China de tarieven op auto’s uit de VS zou verlagen en afschaffen terwijl China dit nog moet bevestigen. Daarnaast liggen de standpunten van beide landen inzake toekomstige handelsovereenkomsten nog ver uit elkaar.

Aan de hand van uw beleggingsplan navigeren wij bij 1Vermogensbeheer uw vermogen door de handelsoorlog, de Brexit en andere scenario’s. Niet alleen voor de komende 90 dagen, maar bovenal voor de lange termijn.

Wij blijven zeer selectief in onze beleggingen en houden vast aan onze beleggingsmethodiek: “focus op risico, dan volgt het rendement vanzelf”.

Met vriendelijke groet,

1Vermogensbeheer