Vergoeding naar prestatie

Er is maar 1 vermogensbeheerder in België die zijn kosten echt afhankelijk maakt van de prestaties. Wij geloven in ons eigen kunnen en zetten dit om in een transparant aanbod.

Voor ons is de groei van uw vermogen dus net zo belangrijk als voor u.

1% beheervergoeding (excl. BTW) – transacties aan professionele kost
10% prestatievergoeding over de absolute groei
25% korting indien wij geen rendement maken

“100% transparant”

1. Lage vaste kosten: 1% (exclusief BTW)

Met een vast tarief van 1 procent beheervergoeding weet u bij 1Vermogensbeheer exact waar u aan toe bent. De transacties gebeuren aan professioneel tarief, te weten de zuivere beurskost zonder extra marges.

Deze transactiekost en tevens eventuele beurstaksen en andere belastingen brengen KBC of BinckBank direct bij u in rekening en maken geen onderdeel uit van de beheervergoeding. Ook kunnen wij in beleggingsfondsen, ETF’s of gestructureerde producten beleggen. Deze producten dragen kosten met zich mee die verrekend zijn in de koers en dus buiten de beheervergoeding vallen.

Buitenlandse belastingen en productkosten

In sommige landen moet belasting betaald worden om transacties te doen. Deze belasting brengt de depotbank direct bij u in rekening en maakt geen onderdeel uit van het tarief. Ook kunnen wij in beleggingsfondsen, ETF’s of gestructureerde producten beleggen. Deze producten dragen kosten met zich mee. Ook deze kosten vallen buiten de beheervergoeding.

2. Prestatievergoeding van 10%

1Vermogensbeheer rekent een prestatievergoeding van 10% over de absolute groei van uw vermogen. Dit betreft de netto-winst die wij behalen per kalenderjaar, na aftrek van alle vergoedingen en taksen. Elk jaar begint de berekening van de prestatievergoeding opnieuw (geen high water mark). Deze prestatievergoeding is inclusief BTW.

3. Korting van 25%

Indien 1Vermogensbeheer in een kalenderjaar geen rendement behaalt voor u, dan ontvangt u 25% korting op de beheervergoeding in het volgende kalenderjaar. Wij maken onze vergoeding dus écht afhankelijk van uw rendement. Hiermee geven wij aan dat we vertrouwen hebben in ons eigen beleid. U dient het gehele kalenderjaar klant te zijn om aanspraak te maken op deze korting.

De beheervergoeding brengen wij aan het eind van elk kwartaal in rekening en wordt berekend op basis van de slotkoersen van het verstreken kwartaal. De prestatievergoeding verrekenen wij aan het einde van ieder kalenderjaar.

De voordelen van 1Vermogensbeheer

  • U hebt geen omkijken naar uw beleggingen
  • Een formule met zekerheid: de portefeuille wordt bewaard bij een degelijke partner (KBC of BinckBank)
  • Bewezen professionals waken over uw vermogen
  • Deze beheerders zijn uw vaste aanspreekpunten
  • U bent altijd op de hoogte
  • 1Vermogensbeheer onderhoudt actief uw persoonlijke portefeuille
  • Expertise in Belgische en Nederlandse aandelen, alsook in obligaties
  • Focus op rendement: wij beleggen met u mee
  • Lage vaste kosten en een tarief naar prestatie
  • Wij zijn altijd beschikbaar voor instructies en informatie, ook bij u thuis.